Ovo još niste vidjeli: Vozač prijavio sam sebe za vožnju u suprotnom smjeru

0
Radiosarajevo.ba
Ovo još niste vidjeli: Vozač prijavio sam sebe za vožnju u suprotnom smjeru
Foto: Pexels / Ilustracija / Vozač

Vjerojatno znate onu staru šalu: Alkoholizirani vozač vozi pogrešnim smjerom autoceste i sluša radio. "Budite na oprezu, na autocesti XY jedan vozač vozi u suprotnom smjeru", kaže glas s radija. "Da jedan, svi!" – komentira pijani vozač.

Upravo priča iz ovog vica desila se prije nekoliko dana u okrugu Lancaster, u američkoj saveznoj državi Nebraska. Ured lokalnog šerifa objavio je policijske video i audio snimke vožnje u suprotnom smjeru na jednoj tamošnjoj autocesti.

Vozač, u značajno alkoholiziranom stanju, upao je u suprotnu traku i iznenadio se vozilima koja su mu dolazila u susret.

Sramotan čin ambasadora Izraela pri UN-u: Uništio Povelju Ujedinjenih nacija

Sramotan čin ambasadora Izraela pri UN-u: Uništio Povelju Ujedinjenih nacija

Nazvao je policiju i odmah to prijavio na broj za hitne situacije, 911."“Imao je snažna svjetla, gotovo da me izgurao s ceste”, rekao je policajcu na liniji.

Nakon kraćeg vremena, policija je reagovala i zaustavila počinitelja – koji je potom i sam shvatio da je upravo on bio zalutao u pogrešan smjer. "Da, bio sam glupa budala”, priznao je. Srećom, nije došlo do nesreće prije nego je akter ove priče isključen iz saobraćaja i poslan na triježnjenje, piše AutoNet.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije