Ovo još niste vidjeli: U SAD snimljena policijska 'potjera za kućom'

1
Radiosarajevo.ba
Ovo još niste vidjeli: U SAD snimljena policijska 'potjera za kućom'
Foto: Youtube / Policijski automobil juri kamion koji prevozi montažnu kuću

Policija u američkom gradu Excelsior Springs (savezna država Missouri) nedavno je imala vrlo neobičan slučaj cestovne potjere koji je i snimljen, pa je nedugo zatim, očekivano, završio u mnogim medijima.

Policajci su, 23. decembra, uočili vozača jednog kamiona kako na prikolici za sobom vuče – kuću. Prema snimci čini se da je riječ o montažnoj mobilnoj kućici, ali ne baš maloj, koju je kamion vukao brzinom od oko 50 km/h.

Policiji se taj način "selidbe" učinio nesigurnim, pa su pokušali zaustaviti vozača, za kojeg su posumnjali da je pod utjecajem alkohola.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

On se na njihove signale nije zaustavljao, već je – zajedno s kućom – počeo bježati. Policija ga je okružila sa nekoliko vozila, ali on je bio ustrajan u bijegu, pa su pred njega bacali čak i šiljke za nasilno zaustavljanje bušenjem guma.

Ni takva akcija nije uspjela, pa je jurnjava završila tek kada je bjegunac skrenuo s glavne na sporednu cestu, provukavši prikolicu s kućom kroz jarak i tamo zapeo. Cijela akcija zabilježena je policijskim kamerama, a nakon završetka neobične potjere vozač je ispraćen u pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije