Livnjak na korak do preuzimanja Bugattija: Iz VW-a kažu da su dobar par

4
Radiosarajevo.ba
Livnjak na korak do preuzimanja Bugattija: Iz VW-a kažu da su dobar par
Foto:Rimac Automobili / Oliver Blume_Mate Rimac

Kad je prošle godine britanski automobilski magazin Car objavio vijest kako je Volkswagen na korak do prodaje Bugattija Rimcu, za mnoge je to bio logičan potez. No, kako ni iz jedne od spomenutih tvrtki nije bilo nikakvih komentara ili informacija, vijest je pomalo pala u zaborav.

Sve do intervjua koji je Porscheov šef, Oliver Blume, dao njemačkom časopisu Automobilwoche.

Trenutno traju intenzivne rasprave o tome kako Bugatti može biti razvijan na najbolji mogući način. Rimac bi tu mogao igrati ulogu jer su ti brandovi dobar tehnološki par, rekao je Blume.

Rimac C - undefined

Foto: Rimac Automobili: Rimac C

Istaknuo je kako se trenutno raspravljaju različiti scenariji sa različitim strukturama.

"Vjerujem da će situacija biti razriješena u prvoj polovici godine", rekao je Blume.

Govoreći o Rimcu, Blume je istaknuo kako su Rimac automobili veoma agilni i dobri u izradi prototipova, malih serija te imaju mogućnost da različito razmišljaju o pojedinim temama. Cilj im je da Rimac postane primarni dobavljač rješenja u visoko tehnološkom segmentu automobilske industrije, izvještava Zimo.

Prema glasinama od prošle godine, Porscheov udio u Rimcu mogao bi se povećati sa svojih sadašnjih 15,5 posto na čak 49 posto, s tim da bi Rimac tada dobio marku Bugatti, a da novac nije promijenio vlasnika. Kako stvari trenutno stoje, Mate Rimac posjeduje 47,7 posto Rimac Automobila, a Camel Group i Hyundai Motor Group po 14 posto.

Hoće li se taj plan i realizirati, saznat ćemo do ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije