Korupcijska afera u Mercedesovoj tvornici, u pitanju su milionski iznosi

1
Radiosarajevo.ba
Korupcijska afera u Mercedesovoj tvornici, u pitanju su milionski iznosi
Foto: Twitter / Mercedes tvornica

Mercedes je potvrdio kako su njegovi zaposlenici osumnjičeni za korupciju, a u pitanju

 su milioni.Mercedes je za njemački BILD potvrdio kako je kompanija uključena u aferu korupcije isključivo kao žrtva.

Glavni javni tužitelj Aniello Ambrosio iz ureda javnog tužitelja u Stuttgartu bio je konkretniji: "Istražujemo dvije osobe zbog sumnje na korupciju i primanje mita u privrednom poslovanju."

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Prema dostupnim informacijama kojima raspolaže njemački magazin, radi se o milionima eura. U korporativnim krugovima govori se o jednom od najvećih razotkrivenih slučajeva podmićivanja u koncernu Mercedesa.

Prva izvještaja govore kako su optuženi uspjeli vještim trikovima osigurati da određeni dobavljači dobiju ugovor, a za to su bili dobrano nagrađeni.

Mercedesov glasnogovornik Johannes Leifert, odgovoran za pravna pitanja u Mercedesu, izjavio je: "Mi smo oštećena strana u ovom slučaju i podnijeli smo prijavu." Ured javnog tužitelja u Stuttgartu je potom zadužio Ured državne kriminalističke policije (LKA) u Stuttgartu za istragu.

I dok policijski stručnjaci za privredni kriminal pretražuju tvornicu, posebno odjel nabavke, iz Mercedesa poručuju kako u potpunosti podržavaju vlasti u istražnim radnjama te se ograđuju od bilo kakvih daljnjih komentara.

Podsjetimo, Mercedesova tvornica u Sindelfingenu zapošljava 35.000 radnika, a njeni najvažniji proizvodi su E i S klasa, kao i električni EQS. Tu je smješten i Mercedesov centar za istraživanje i razvoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije