Huracan je dobio nasljednika: Stiže nam Temerario, hibridni superauto iz Lamborghinija

0
Radiosarajevo.ba
Huracan je dobio nasljednika: Stiže nam Temerario, hibridni superauto iz Lamborghinija
Foto: Lamborghini / Lamborghini Temerario Alleggerita

Lamborghini je danas pokazao prve fotografije nasljednika Huracana koji nosi naziv Temerario, ili u prijevodu s italijanskog "nepromišljen".

Nema sumnje kako su u Sant‘Agati Bolognese sve dobro promislili za ovaj model, drugi hibrid marke nakon broj većeg Revuelta.

Tvrde kako će Temerario biti nova referenca u svijetu superautomobila jer je "hrabar, neočekivan i pravi Lamborghini" stoji u prezentaciji koju je prenio Jutarnji.hr.

UEFA | Ferencvaros je u Europskoj ligi: Velika greška golmana Manojlovića koštala Borac

UEFA | Ferencvaros je u Europskoj ligi: Velika greška golmana Manojlovića koštala Borac

Model je to s kojim započinje novo doba u dizajnerskom stilu marke s esencijalnim i ikoničnim identitetom, premda po nama pomalo sliči na Ferrari SF90 Stradale, a u Lamborghiniju kažu da auto sjajno kombinuje aspekt dizajna povezan s prethodnikom s novom osobnosti.

Temerario se naprijed ističe novim šesterokutnim dnevnim svjetlosni potpisom, što ga čini prepoznatljivim izdaleka, a šesterokut je glavna tema dizajna generalno na automobilu: nalazi se na karoseriji, u bočnim usisnicima zraka, stražnjim svjetlima i u šesterokutnoj ispušnoj cijevi.U unutrašnjosti se nastavlja isti motiv vanjskog dizajna i donosi dobru ravnotežu između digitalnih i fizičkih iskustava.

Yugo sa hit registracijskim tablama snimljen na cesti u Americi: "Besmrtni automobil iz Jugoslavije"

Yugo sa hit registracijskim tablama snimljen na cesti u Americi: "Besmrtni automobil iz Jugoslavije"

Na vozačevoj strani nalazi se 12,3-inčna digitalna ploča s instrumentima, dok suvozač ima treći 9,1-inčni zaslon koji istovremeno prikazuje podatke s multimedije.

Dodatno, tu je i mogućnost prilagodbi prema osobnim preferencijama putem Lamborghinijevog programa Ad Personam, kupac može birati između više od 400 posebnih boja, dizajna različitih naplataka.

Novost je paket Alleggerita, namijenjen više vožnji na stazi, a uključuje niz stavki koji smanjuju težinu vozila od 12,65 do 25 kg ugradnjom laganih elemenata interijera i karbonskih naplataka, uz još efikasniju aerodinamiku.

Kradljivci automobila stvarno ne poznaju granice: Znate li da koriste jaja za krađe motornih vozila?

Kradljivci automobila stvarno ne poznaju granice: Znate li da koriste jaja za krađe motornih vozila?

Na kraju i pogon: sastoji se od potpuno novog V8 motora, dva turba i tri elektromotora, pružajući ukupnu snagu od 920 KS. U kombinaciji s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom s osam stupnjeva prijenosa ugrađenim poprečno iza motora Temerario ubrzava iz stajanja do 100 km/h za samo 2,7 sekundi i vozi do maksimalnih 340 km/h.

Novi V8 jedini je serijski motor u serijskom superautomobilima koji se "vrti" do 10.000/min, a maksimalnu snagu od 800 KS isporučuje od 9000 do 9750/min uz 730 Nm okretnog momenta između 4000 i 7000/min.

Elektromotor je smješten između V8 i mjenjača te osigurava trenutačan odziv od niskih okretaja i pri svakoj promjeni stupnja prijenosa, a litij-ionska baterija kapaciteta 3,8 kWh, smještena je u središnjem tunelu te podržava punjenje do 7 kW, a 100 posto energije može povratiti u 30 minuta.

Na Monterey Car Weeku ovog vikenda Lamborghini će Temerario izložiti za javnost, a prema ovim prvim informacijama italijanska marka pod kapom Volkswagen grupe nedvojbeno u klasu dovodi prvoklasnog hibridnog monstruma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije