Geely udario na njemački ponos: U spotu ponizili BMW, Mercedes i Porsche

Radiosarajevo.ba
Geely udario na njemački ponos: U spotu ponizili BMW, Mercedes i Porsche

Neviđeno odvažan spot napravio je Geely Auto, kineska automobilska grupacija koja je vlasnik švedskog proizvođača Volvo. Povod za spot je najava limuzine Geely Preface koja je već najavljena u formi koncepta.

Sada se na društvenim mrežama nekoliko nezavisnih izvora (ne i na službenom youtube kanalu Geely Worldwide) pojavio snimak Prefacea u zanimljivoj ulozi.

Geely limuzina se natječe na planinskoj "zmiji" s BMW-om M4, Mercedesom AMG C63 i Porsche Panamerom i – doslovno ih ponizi na cesti. Amblemi njemačkih premium automobila su zamagljeni, ali imena modela nisu, pa svaki poznavalac može nepogrešivo pogoditi ko su rivali Geely Prefacea.

Podsjetimo, sudeći po preliminarnim podacima, Preface je nešto veći od aktuelne limuzine Volvo S60, pri čemu su Kinezi zajedno sa švedskim stručnjacima razvili CMA platformu za svoj automobil.

Što se dinamike tiče, dosad je za limuzinu najavljen samo jedan motor: 2,0 litarski 4-cilindrični turbobenzinac snage 190 "konja". Ovako "slabašan" agregat teško da bi bilo gdje, osim na Geelyjevom spotu, mogao poniziti BMW, Mercedes i Porsche.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije