Ford objavio kada prestaje proizvodnja Fieste

0
Radiosarajevo.ba
Ford objavio kada prestaje proizvodnja Fieste
Foto: Ford / Ford Fiesta

Kako prenose britanski mediji, posljednja Fiesta će sići ​​sa proizvodne trake 7. jula, nakon što je kompanija krajem prošle godine odlučila da obustavi proizvodnju ovog modela.

Ovim se završava 47 godina proizvodnje i osam generacija Fieste. Posljednja dva primjerka će ostati u Fordu, jedna će se pridružiti međunarodnoj floti kompanije sa sjedištem u Kelnu u Njemačkoj, fabrici u kojoj je automobil proizveden, a druga je namijenjena floti naslijeđa Velike Britanije, prenosi Autoblog.

Fiesta je ukinuta jer je brendu bio potreban fabrički kapacitet za proizvodnju električnog SUV-a Ford Explorer, otkrio je Martin Sender, generalni direktor Ford Model E Europe, krajem prošle godine.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Odlučili smo da pravimo naše električno vozilo ovdje u Kelnu", rekao je Sender.

"Došao je trenutak kada nam je potreban dodatni prostor za proizvodnju, jer fabriku u kojoj se pravila Fiesta pretvaramo u pogon za potpuno električna vozila. Zbog toga smo morali da donesemo odluku da zaustavimo proizvodnju ovog automobila."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije