Bugatti gradi novi objekat, proširuje asortiman modela?

0
Radiosarajevo.ba
Bugatti gradi novi objekat, proširuje asortiman modela?
Foto: Bugatti / Bugatti

U susret novim modelima, Bugatti je donio odluku da proširi svoje sjedište u Molshajmu.

Relativno nedavno, Bugatti je bio pred "zatvaranjem radnje", a onda je došlo do udruživanja sa kompanijom Rimac i odluke o nastavku posla. Stigli su Mistral i trkački Bolide, koji će takođe zaključiti Chironovu eru. Riječ je o 99 Mistrala i 40 primjeraka modela Bolide, a onda će doći velike promjene.

U susret novim modelima, Bugatti je donio odluku da proširi svoje sjedište u Molshajmu. Nova dvospratna zgrada površine 2.120 kvadratnih metara je u izgradnji i biće završena do kraja sljedeće godine.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Služiće kao podrška dolasku novih modela "poslije ere Chirona".

A kada je riječ o novitetima, Bugatti najavljuje "automobile koji definišu performanse", ali ne ulazi u detalje. S obzirom na to da planiraju povećanje radne snage za čak 50 odsto, vjerovatno se očekuje dalji rast popularnosti, a možda i proširenje asortimana.

Jedino što će sigurno biti smanjeno je motor. Sadašnji 8.0 W16 odlazi u historiju i biće zamijenjen hibridnim pogonom. Mate Rimac je napomenuo da će imati "totalno ludi" motor sa unutrašnjim sagorijevanjem i dodao da ćemo svi biti "oduševljeni".

Razvoj motora počeo je prije dvije godine, prije nego što su dvije kompanije potpisale ugovor. Što se samog automobila tiče, Rimac je napomenuo da neće dijeliti nikakve dijelove sa Chironom jer će sve biti potpuno novo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije