Evo zašto biste trebali čuvati plutane čepove u automobilu

0
Radiosarajevo.ba
Evo zašto biste trebali čuvati plutane čepove u automobilu
Foto: Pexels / Plutani čep

Osim svoje uobičajene funkcije, pluteni čepovi se mogu koristiti na razne druge načine. Osim toga, možete ih koristiti kao podmetače ispod nogu vašeg namještaja kako biste izbjegli ogrebotine na podu ili kako biste duže sačuvali svoje voće.

Ali jeste li znali da ih možete koristiti u svom automobilu za rješavanje uobičajenog problema?Zahvaljujući upijajućim svojstvima pluta, čepove možete koristiti ne samo za uklanjanje neugodnih mirisa, već i kako biste namirisali svoj automobil.

Prepolovite čep. Dodajte eterično ulje po izboru na oba kraja i stavite ih u prostor vašeg automobila, recimo u držač za čaše. Tokom vožnje širit će se ugodan miris. Za bolju učinkovitost zamijenite čepove svaka 2-3 dana.

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Ovaj trik je prirodan i ekološki za razliku od tradicionalnih osvježivača zraka koji sadrže otrovne hemijske komponente i izvore zdravstvenih problema.

Vraćanje svježine vašem automobilu nije lak zadatak, pogotovo ako su se zadržali mirisi ostataka hrane ili čak i kućnih ljubimaca. Evo neke od ideja kako da se riješite neugodnih mirisa.

Problem s kojim se susreću mnogi vozači: Kako očistiti maglu sa stakla za 20 sekundi

Problem s kojim se susreću mnogi vozači: Kako očistiti maglu sa stakla za 20 sekundi

Zrna kafe

Volite li miris kafe? Vrlo je jednostavno, napunite čarapu zrncima kafe ili mljevenom kafom. Zatim zavežite čarapu i stavite je u pepeljaru ili na različita skrovišta u automobilu.

Eterično ulje + kuglice vate

Kako biste uklonili neugodne mirise, nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru na vatu. Zatim ih stavite u ventilacijske otvore automobila za bolju difuziju!

Eterično ulje + soda bikarbona

Uz ovaj trik vaš će auto dobro mirisati. Napunite malu teglu do pola sodom bikarbonom i stavite je u držač za čaše u automobilu. Zatim naspite 20 kapi eteričnog ulja. Pokrijte teglu komadom prozračne tkanine.

Riža + eterično ulje

U rižu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja i smjesu staviti u otvorenu teglu koju možete odložiti u držač za čaše. Kako biste po želji osvježili zrak u svom automobilu, protresite posudu. Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da postignete da vam automobil prirodno lijepo miriše, piše Jutarnji.

Rijedak slučaj
Foto: Unsplash: Rijedak slučaj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije