Ducati Panigale V2 prelazi na tamnu stranu

0
Radiosarajevo.ba
Ducati Panigale V2 prelazi na tamnu stranu
Foto: Ducati / Ducati

Ducati je spreman da očara entuzijaste motocikala uvođenjem upadljive nove opcije boja za kultni Panigale V2.

Italijanski proizvođač je predstavio "Black on Black" izdanje za proizvodnu 2024. godinu, nudeći svježu i zadivljujuću estetiku uz klasični Ducati Red.

Elegantni dizajn Panigale V2 je poboljšan tamno mat sivom karoserijom, ukrašenom upečatljivim crvenim detaljima i sjajnim crnim elementima koji obuhvataju dvoslojni oklop, uključujući LED farove i usisnike za vazduh. Ova kombinacija stvara zaista zadivljujuću vizuelnu privlačnost.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Ispod svoje zadivljujuće spoljašnjosti, Panigale V2 ima snažno "srce". Pokreće ga Superkvadro dvocilindarski motorom od 955 kubika, usklađen s Euro 5 standardima. On generiše impresivnih 155 KS na 10.750 o/min i isporučuje obrtni moment od 104 Nm na 9.000 o/min.

Motocikl ima monokok aluminijumski ram i opremljen je potpuno podesivom Showa BPF 43-milimetarskom viljuškom i Sachs zadnjim amortizerom. Brembo kočnice sa duplim prednjim rotorima od 320 mm i M4.32 čeljustima, zajedno sa zadnjim rotorom od 245 mm obezbeđuju izuzetnu snagu zaustavljanja i kontrolu.

Umjetnost na dva točka: Počela proizvodnja najskupljeg serijskog motocikla

Umjetnost na dva točka: Počela proizvodnja najskupljeg serijskog motocikla

Sa težinom od 200 kg, Panigale V2 pruža dinamično iskustvo vožnje sa visinom sjedišta od 840 mm i rezervoarom za gorivo od 17 litara. Bezbjednost i kontrola su najvažniji, zahvaljujući naprednoj elektronskoj opremi integrisanoj u motocikl.

Koristeći inercijalnu platformu sa šest osa, Panigale V2 uključuje najsavremenije karakteristike kao što su ABS EVO, Ducati kontrola proklizvanja (DTC) EVO 2, Ducati DVC EVO, Ducati kvikšifter (DKS) EVO 2 i kontrola kočnica motora (EBC) EVO, navodi Moto-berza.com, prenosi Autoblog.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije