Drama na šumskom putu: Prevrnuo se Golf "Dvojka" u kojem je bilo čak 11 osoba

1
Radiosarajevo.ba
Drama na šumskom putu: Prevrnuo se Golf "Dvojka" u kojem je bilo čak 11 osoba

Teška nesreća desila se u subotu kasno navečer, oko 23.15 sati, na šumskom putu u austrijskom Niederauu (Tirol): VW Golf "Dvojka" je izletio s ceste i prevrnuo se nekoliko puta.

Specifičnost ove nesreće nije to što se u Austriji još vozi omiljeni balkanski oldtimer, nego činjenica da se u Golfu nalazilo čak 11 osoba, starosti između 24 i 31 godine! Automobilom je upravljao 26-godišnji Austrijanac, a u vozilu je bilo još sedmero mladića i tri djevojke.

U blagoj desnoj krivini vozač je izgubio kontrolu, "Dvojka" je prešla na lijevu stranu, izletjela s ceste i pala 50 metara u provaliju. Automobil se prevrnuo nekoliko puta prije nego što se zaustavio.

U nesreći je teško povrijeđen vozač koji je vozilom Hitne pomoći dovezen u kliniku u Innsbrucku. U bolnicu Kufstein primljeni su i 28-godišnji Austrijanac i 25-godišnja Austrijanka s povredama neodređenog stepena.

Ostali putnici u vozilu prošli su s lakšim povredama, ali su također prebačeni u bolnicu Kufstein. Policijski službenici saopćili su da zbog povreda vozača nije bilo moguće obaviti njegov alko-test.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije