Bugatti Veyron i BMW se sudarali na cesti: Svaki doticaj koštao ih je hiljade KM

0
Radiosarajevo.ba
Bugatti Veyron i BMW se sudarali na cesti: Svaki doticaj koštao ih je hiljade KM
Foto: Screenshot / Youtube / Sudaranje Bugattija i BMW-a

'Road rage' fenomen je koji se događa na svim cestama u svijetu, svugdje gdje su česte prometne gužve i duga putovanja na posao. Također se čini da nije bitno o kojem se modelu vozila radi.

To nam pokazuje primjer koji se dogodio u jednoj od vodećih kineskih pokrajina za finansije i tehnologiju. Gledajući video nadzorne kamere, ne možemo reći koji je vozač kriv. Sve što pouzdano znamo je da je BMW bio u desnoj traci, a Bugatti Veyron je presjekao ispred njega.

BMW ubrzava kako bi smanjio razmak, prisiljavajući Bugattija da odstupi. Nekoliko trenutaka kasnije, vozač Bugattija pokušava ući drugi put. BMW ponovo ubrzava i tada se čini da se dva automobila sudaraju.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Veyron je dosta oštećen na suvozačevoj strani, i iako znamo da je riječ o kozmetičkom oštećenju, također znamo da će biti skupo za popravak.

Naime, s obzirom na to da samo set guma košta 37 hiljada eura (72,5 hiljada KM), a godišnji servis 23 hiljade eura (45 hiljada KM), samo bi cijena boje i limarije mogla biti astronomska.

Veyron se proizvodio od 2005. do 2015., a riječ je o prvom automobilu kojeg je Bugatti proizveo nakon što je Volkswagen otkupio prava na ime i logo. Pokreće ga 8,0-litreni W16 s četiri turbine.

Proizvedeno je svega 450 primjeraka, prije nego što je Chiron predstavljen kao njegov nasljednik, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije