Brutalno kažnjen lijep gest vozača: Borio se za život jer je propustio pješaka

J. M.
Brutalno kažnjen lijep gest vozača: Borio se za život jer je propustio pješaka

U Sankt Peterburgu, na cesti uz rijeku Fontanku, desio se bizaran udes koji je snimila kamera. Do udesa je došlo kada je na žena željela preći cesti na pješačkom prijelazu. Kada je stupila ne "zebru", naišao je automobil Hyundai Solaris čiji je vozač usporio u želji da propusti pješaka.

No, vozač Renault Logana, koji se kretao iza Hyundaija, kasno je primijetio zaustavljen automobil, oštro je kočio i skrenuo ulijevo u želji da izbjegne sudar.

Nije uspio, zabio se u vozilo ispred i to u najgorem mogućem trenutku, kada je vozač Hyundaija podigao nogu s papučice kočnice.

Plavi Hyundai je nekontrolirano ubrzao, potom probio slabašnu ogradu uz cestu i upao u rijeku. Prema izjavama očevidaca, vozač Solarisa izašao je iz automobila na haubu, nakon čega su mu ljudi iz zaustavljenih automobila pomogli da iz svoje "amfibije" izađe na obalu. Automobil je kasnije potonuo nekoliko stotina metara od mjesta gdje je pao u rijeku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije