Haos u centru grada: Šleperom blokirao prometnu ulicu jer mu je kasnila plaća

J. M.
Haos u centru grada: Šleperom blokirao prometnu ulicu jer mu je kasnila plaća

U Moskvi je muškarac blokirao ulicu Baumanskaja u blizini istoimene stanice metroa. Prema pisanju portala "Moskva 24", šleper marke KamAZ s prikolicom je onemogućio kretanje automobila i tramvaja u vrlo prometnoj ulici.

Kako navode mediji, muškarac je blokirao ulicu zbog zaostalih plaća što je objasnio prolaznicima popevši se na krov šlepera.  Navodno vozač ima sedmero djece koje ne može prehraniti zbog kašnjenja plaće, a dodatno je optužio nadređene da su ga tjerali da vozi neispravano vozilo.

Ljutiti vozač je blokirao ulicu tačno ispod prozora svog poslodavca - kompanije Baumanskaja Transport Transport Technologies.

"Mash" izvještava da je sukob brzo riješen: Poslodavac se uspio dogovoriti s vozačem, šleper je uklonjen, saobraćaj normaliziran, a policajci su obavili razgovor s demonstrantom. Na Twitteru je moskovski Centar za upravljanje saobraćajem objavio da je saobraćaj u ulici Baumanskaja bio blokiran samo pola sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije