"Batmobil" je mala maca: Ovaj SUV je zvijer kakvu još niste vidjeli

1
Radiosarajevo.ba
"Batmobil" je mala maca: Ovaj SUV je zvijer kakvu još niste vidjeli
Foto: Rezvani Motors / Rezvani Vengeance

Kalifornijski proizvođač auta Rezvani prezentovao je uistinu apokaliptični SUV u punoj borbenoj spremi. Automobil može prskati prolaznike suzavcem ili ih gađati tzv. elektrošokerom.

Ime mu je Rezvani Vengeance, a napravljen je na bazi modela Cadillac Escalade SUV, koji je u potpunosti modifikovan i nadograđen s gomilom vojno-borbenih dodataka kojih se ne bi postidio ni najgori od svih filmskih superzlikovaca.

Sa svojom opremom, Vengeance brzo može stvoriti dimnu zavjesu oko sebe, a može i detektovati elektromagnetne impulse nuklearnog oružja. Ovjes automobila je pojačan dodatnim oklopom koji pruža zaštitu od eksplozije.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Drške na vratima su elektrificirane kako bi odbile eventualne napadače.

Da se razumijemo: kompanija Rezvani nije nikakav izvođač radova za vojsku. Ova opasnost na točkovima, koja se može kupiti po cijeni između 285 i 500 hiljada dolara, namijenjena je vožnji na javnim cestama, prenosi Futurist.

Nedavno istraživanje je potvrdilo da je SUV najsmrtonosnija vrsta automobila za druge učesnike u saobraćaju – ali brutalni SUV kompanije Rezvani ipak donosi novo značenje opasne vožnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije