Audi poslije 25 godina gasi svoj popularni model

1
Radiosarajevo.ba
Audi poslije 25 godina gasi svoj popularni model
Foto: Pexels / Audi TT odlazi u historiju

Nakon 25 godina proizvodnje i tri generacije, Audi gasi svoj popularni sportski model TT.

Tome u čast, Audi je predstavio ograničenu seriju modela, ali samo za špansko tržište.

Pokreće ga 2,0-litreni četverocilindrični motor s turbopunjačem koji proizvodi respektabilnih 241 konjskih snaga koje se prenose na sve točkove, piše CarBuzz.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Svaki model opremljen je S line Competition Plus paketom, zatamnjenim staklima i upečatljivim 20-inčnim Audi Spoke točkovima, iza kojih se nalaze crveno obojene kočione čeljusti. U ponudi su tri vanjske boje: Glacier White Metallic, Nogaro Blue Pearl Effect i Tango Red Metallic.

Osim toga, svaki model dobija Audijev logo "četiri prstena" na zadnjim blatobranima. Kupci će također dobiti poseban Audi Sport sat u prigodnoj kutiji i privjesak za ključeve od karbonskih vlakana.

Cijena jednog ovakvog modela je popriličnih 72.800 eura (142.745 KM).

Puno je to novca za TT s 241 KS, ali ima smisla kada shvatite koliko će ovo posebno izdanje biti ekskluzivno. Audi proizvodi samo 25 primjeraka i nedvojbeno će ih razgrabiti kolekcionari i entuzijasti Audija TT, kojih ima mnogo. Nudit će se samo u Španiji, a u prodajne salone stiže ovog novembra.

Ranije ove godine Audi je predstavio Final Edition model za Ujedinjeno Kraljevstvo. To ne iznenađuje s obzirom da je Ujedinjeno Kraljevstvo bilo jedno od najvećih tržišta za TT.

Dok ime TT pauzira, postoji vrlo dobra šansa da bi moglo uskrsnuti u električnoj budućnosti zajedno s modelom R8 na baterije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije