Zenica: Bivše radnice robne kuće blokirale obnovu zgrade

Radiosarajevo.ba
Zenica: Bivše radnice robne kuće blokirale obnovu zgrade
Grupa od 32 nekadašnje radnice robne kuće „Bosna“ već nekoliko dana nalazi se zatvorene u prostorijama ovog objekta u centru grada.

Radnice koje osporavaju privatizaciju bivše robne kuće „Beograd“ od Jasmina Selmanagića, vlasnika preduzeća „VF komerc“, dok se ne riješi njihov status ne dozvoljavaju građevinskim radnicima da krenu s najavljenom rekonstrukcijom objekta.

„Na Trgovačkom sudu u Beogradu nije završen sudski postupak po osnovu tužbi za raskid kupoprodajnog ugovora jer kupac nije ispoštovao dogovor. Nije uplatio ni postignutu cijenu za objekte, a što je najvažnije za 106 radnika nije uvezan radni staž za period od 6 do 10 godina. Sa pripadajućim otpreminama dug prema radnicima iznosi 350.000 KM. Kada to kupac ispuni, neka s objektima radi što hoće“, kaže Vahida Jusić, predstavnica nezadovoljnih radnika.

Ispred Robne kuće nalaze se pripadnici zaštitarske agencije koje su angažirali vlasnici objekta, a slučaj prate i službenici Policijske uprave Zenica.

fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak