U BiH sutra oblačno, mjestimično kiša

Radiosarajevo.ba
U BiH sutra oblačno, mjestimično kiša
Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti malo kiše, a na planinama sa snijegom. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od - 1 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno sa kišom, koja može preći u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 4 stupnja,

U našoj zemlji danas je bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje na jugu je registrirana kiša, a na planinama snijeg.

Količina padavina izmjerena u 13 sati kretala se od 10 mm koliko je izmjereno u Livnu i Trebinju, 9 u Mostaru, 4 na Ivan-sedlu i 1 mm u Bugojnu.

Temperatura zraka u 13 sati: Bjelašnica - 5 stepeni, Ivan-sedlo 1, Bihać, Livno, Prijedor, Han-Pijesak i Bileća 3, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Trebinje i Bijeljina 5, Sarajevo, Zenica, Sanski Most, Sokolac, Mrkonjić-Grad i Derventa 6, Mostar, Tuzla, Zvornik, Goražde i Stolac 7, Doboj i Čapljina 8, Ljubuški i Srebrenica 9, Neum 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak