Žena osuđena na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je usvojila

Radiosarajevo.ba
Mlada žena osuđena je na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je posvojila.

Nakon anonimne dojave, policija je u maju ove godine privela Lauren Myres (26) iz Floride zbog seksualnih odnosa sa 17-godišnjakom.

I to ne bilo koji 17- godišnjakom, nego s tinejdžerom kojeg je usvojila i kojem je trebala predstavljati majčinsku figuru. Policiji je priznala da su se ‘u periodu od oko dva mjeseca seksali sedam ili osam puta, kod kuće, ali i na nekim drugim lokacijama’.

Myres je preuzela privremenu brigu o tinejdžeru dok je radila kao socijalna radnica za agenciju Families First Network, koja organizira udomiteljsku i drugu adekvatnu brigu za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi.

Nakon presude za seksualno zlostavljanje, dobila je otkaz.

U međuvremenu je usvojila mladića, a samo nekoliko dana prije nego je okončan postupak usvajanja, isplivalo je da udomiteljica ima neprimjerene odnose s tinejdžerom koji joj je povjeren na brigu.

U razgovoru s policijskim istražiteljima, tinejdžer je rekao da ‘ne misli kako su napravili nešto loše’.

"Nije me silovala, a ja ću ionako uskoro navršiti 18 godina", izjavio je policiji.

Osim zatvorske kazne, Myres će biti upisana u registar seksualnih prijestupnika do kraja života, a sud joj je zabranio bilo kakav kontakt sa žrtvom i svim ostalim maloljetnicima, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak