Zelenski poslao poruku ruskom predsjedniku: 'Putinu ću pokazati gdje mu je mjesto'

5
Radiosarajevo.ba
Zelenski poslao poruku ruskom predsjedniku: 'Putinu ću pokazati gdje mu je mjesto'

Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gdje mu je mjesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je u subotu,  15,. juna, predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Volodimir Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švicarskoj, prenose mediji.

"Putin mora biti postavljen na svoje mjesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom", rekao je Zelenski.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

On je naglasio da će Putin, ako osjeti da ima moć, nastaviti da napreduje.

"Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabilježeno", tvrdi Zelenski.

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mjesečno "isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture", "kako bi se ljudi plašili i bježali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak