Youtuber riješio misteriozni slučaj star dvije decenije: Priča je završila tragično

0
Radiosarajevo.ba
Youtuber riješio misteriozni slučaj star dvije decenije: Priča je završila tragično

Kreator sadržaja na YouTubeu Jeremy Beau Sides uspio je riješiti slučaj misterioznog nestanka dvoje mladih, i to 20 godina nakon što su nestali. 

Poznat kao ronilac i istražitelj civilnih zločina, Beau Sides je YouTuber nastoji pomoći obiteljima koje su izgubile voljene u neriješenim slučajevima. Amerikanac ima više od 637.000 pretplatnika na kanalu 'Exploring with Nug', gdje dokumentira svoje amatersko istraživanje diljem SAD-a.

A, tragična priča počinje ovako: 3. aprila 2000. dvoje učenika srednje škole po imenu Jeremy Bechtel i Erin Foster nestalo je, a misterij oko njihovog nestanka nastavio je progoniti njihov rodni grad Spartu, u Tennesseeju, čak dva desetljeća.

Izrael objavio: 'Evo što smo dobili od SAD-a'. General poručio vojnicima: 'Spremite se'

YouTuber je 2021. otišao u Spartu, gdje su tinejdžeri napustili Fosterin dom u njenom automobilu nakon čega ih više nikada nisu vidjeli. YouTuber je bio odlučan u namjeri da otkrije slučaj, te je donio svoju opremu za ronjenje, sonar i druge istraživačke alate, kako bi pretražili rijeku Calfkiller, gdje je sumnjao da su mladi nestali.

Izvori su mu rekli da su se tinejdžeri često vozili pokraj rijeke, a on je nakon skeiranja sonarom otkrio vozilo, na dubini od oko četiri metra. Odlučio je zaroniti u rijeku sljedećeg dana, pronašavši automobil koji je bio Pontiac Grand Am - isti model koji je Foster vozila tog kobnog dana u aprilu...

Šokiran, istraživač je stupio u kontakt s vlastima, a šerif okruga White Steve Page kasnije je rekao News Channel 5: "Šoirani smo. Nismo vjerovali dok nismo došli tamo."

Policija je pronašle posmrtne ostatke tinedjžera u automobilu.

Sides je objavio video istrage i snimak policije kako izvlače automobil iz rijeke. Nakon što je riješio slučaj, kazao je: "Nema tu birokratije. Samo pokušavamo pronaći ljude koji su nestali. Fokusirani smo na plovne putove jer je to ono što je naša specijalnost... Svi imamo isti cilj: nastaviti tražiti i donijeti odgovore obiteljima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak