Wagnerovci najavili osvetu: 'Nadamo se da ste spremni... Kreće marš na Moskvu!'

0
Radiosarajevo.ba
Wagnerovci najavili osvetu: 'Nadamo se da ste spremni... Kreće marš na Moskvu!'

Jevgenij Prigožin, šef paravojne formacije Wagner koji je pokrenuo oružanu pobunu u junu, bio je u privatnom avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti u blizini Moskve, pri čemu je poginulo svih 10 ljudi u avionu, rekli su ruski zvaničnici.

Nakon što je potvrđeno da je u padu aviona u Rusiji poginuo šef Wagnera Jevgenij Prigožin, Telegram kanali povezani s Wagnerom najavili su brutalnu osvetu.

"Otvoreno kažemo da glavni sumnjivci za Prigožinovu smrt sjede u Kremlju. Državnici koje vodi Putin pokušali su ga ubiti. Svi se pitaju što ćemo napraviti ako se potvrdi smrt Prigožina. Samo ću vam reći jedno - spremite se za nas! Organizirat ćemo drugi marš na Moskvu!"

Bayer iz Leverkusena ispisao historiju: Sezonu u Bundesligi završio bez poraza

Podsjetimo, Federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je da je u avionu koji se 23. augusta, srušio u Tverskoj oblasti poginuo šef Wagnera Jevgenij Prigožin. Ruske hitne službe pronašle su osam tijela na mjestu pada.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak