Volodimir Zelenski tvrdi da je Vladimir Putin ubio šefa Wagnera

1
Hina
Volodimir Zelenski tvrdi da je Vladimir Putin ubio šefa Wagnera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas, 8. septembra, da ruski čelnik Vladimir Putin stoji iza smrti vođe Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je prošli mjesec poginuo u nerazjašnjenoj avionskoj nesreći s glavnim saradnicima.

Zelenski, koji svoju tvrdnju nije potkrijepio dokazima, dao je usputni komentar na konferenciji u Kijevu kada mu je postavljeno pitanje o ruskom predsjedniku.

"Činjenica da je ubio Prigožina - to je barem informacija koju svi imamo, a ne neka druga - također govori o njegovoj racionalnosti i o tome da je slab", rekao je Zelenski.

Dobra vijest za građane: Još jedna lokacija na kojoj možete preuzeti CIPS prijavu na Ilidži

Kremlj kaže da će se ispitati svi mogući uzroci nesreće, uključujući mogućnost ubistva. Tvrdnju da je Putin naredio da se ubiju Prigožin i njegovi ljudi nazvao je "apsolutnom laži".

Prigožin je ovo ljeto predvodio kratku pobunu u Rusiji koja je predstavljala najveći izazov Putinovoj vladavini otkako je došao na vlast 1999.

To je potaknulo čelnika Kremlja da optuži njezine aktere za "izdaju" i "ubod nožem u leđa".

Mnogi Putinovi kritičari umrli su pod nejasnim okolnostima tokom njegove 23 godine na vlasti ili su za dlaku izbjegli smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak