Vladimir Putin održao sastanak u Kremlju: Povlači potez koji niko nije očekivao

7
Radiosarajevo.ba
Vladimir Putin održao sastanak u Kremlju: Povlači potez koji niko nije očekivao

Ruski predsjednik Vladimir Putin donio je odluku, priznat će proruske pobunjeničke teritorije kao neovisne republike, Donjeck i Lugansk, potvrdio je Kremlj.

Posljednjih dana došlo je do eskalacije situacije između Rusije i Ukrajine, a paralelno s time stižu dramatične izjave zapadnih sila o tome da je invazija Rusije na Ukrajinu pitanje trenutka i da se sprema potpuni napad.

Američki mediji objavili su da SAD ima obavještajne podatke koji ukazuju na to da su ruskim zapovjednicima izdane naredbe za napad na Ukrajinu.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Izvori CNN-a su upozorili da se zapovijedi uvijek mogu povući te da bi to mogle biti dezinformacije koje su proširene kako bi zbunile i dovele u zabludu SAD i saveznike.

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznat će neovisnost pobunjeničkih Republika na istoku Ukrajine. U izjavi se također navodi kako je Putin već obavijestio zapadne lidere Njemačke i Francuske da će uskoro potpisati dekret.

"Rusija je učinila i ulaže napore da sve stvari riješi mirnim putem. Vijeće sigurnosti je održalo sastanak u Kremlju", navodi se na zvaničnom Twitter profilu predsjednika Rusije.

Loading...

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak