Velika akcija policije: U europskoj zemlji zaplijenjeno preko 1.000 stabljika marihuane

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija policije: U europskoj zemlji zaplijenjeno preko 1.000 stabljika marihuane

Policija je razbila kriminalnu mrežu posvećenu slanju marihuane za Njemačku preko kurirskih firmi.

Policija je uhapsila pet osoba i zaplijenila više od 1.000 stabljika marihuane u akciji protiv trgovinske mreže koja je slala marihuanu iz Španije za Njemačku.

Mreža je bila posvećena slanju marihuane za Njemačku preko kurirskih firmi.

Barack Obama o Bidenovoj odluci: 'Bio je jedan od najuspješnijih američkih predsjednika'

Agenti su izvršili niz pretresa u četiri grada u madridskoj regiji: Argan del Rey, Arroyomolinos, Serranillos del Valle i Torrejon de Ardoz. Otkrili su dvije plantaže marihuane i sofisticirani centar za pakovanje droge.

Kriminalna grupa je djelovala putem elaboriranog sistema koji je uključivao male plantaže rasprostranjene po madridskoj regiji koje su im pružale stalni izvor narkotika za slanje u Njemačku.

Sofisticirane metode slanja i praćenja

Jedna od najupečatljivijih karakteristika ove organizacije bila je metoda slanja. Trgovci drogom su koristili hermetički zatvorene pakete kojima su dodavali uređaje za praćenje koji su im omogućavali da u realnom vremenu prate lokaciju droge tokom putovanja od Španije do Njemačke.

Istraga je počela u martu kada je policija uspjela presresti paket koji je sadržavao četiri kilograma pupoljaka marihuane namijenjenih za njemački grad Dortmund. Agenti su tada uspjeli razotkriti kompleksnu mrežu koja je djelovala internacionalno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak