Uznemirujući video: Objavljen zastrašujući snimak napada u Njemačkoj

3
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući video: Objavljen zastrašujući snimak napada u Njemačkoj

Nekoliko osoba je ranjeno u napadu nožem u njemačkom gradu Mannheimu u petak, saopćila je policija, a kancelar Olaf Scholz osudio je "strašan" incident.

Muškarac je nožem napao i povrijedio nekoliko ljudi na pijaci u Manhajmu oko 11.35 sati, navodi se u saopštenju policije. Policija je potom pucala na napadača, koji je također zadobio povrede.

Njemački mediji objavili su da je jedna od žrtava napada, koji se dogodio samo nekoliko dana prije izbora u cijeloj EU, bio istaknuti kritičar islama.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

"Obim i težina povreda još nisu poznati", saopćila je policija i dodala da nema dalje opasnosti za javnost. "Slike iz Mannheimua su užasne", napisao je Scholz na X-u. "Nasilje je apsolutno neprihvatljivo u našoj demokratiji. Počinitelj mora biti strogo kažnjen."

Prema nekoliko medijskih izvještaja, jedna od ranjenih osoba je Michael Stuerzenberger, njemački ekstremno desničarski aktivista i bloger. Stuerzenberger je trebao govoriti na skupu u Mannheimu u petak koji je organizirala Pax Europa, grupa za kampanju protiv radikalnog islama. Grupa je na svojoj web stranici objavila da su Stuerzenberger i nekoliko dobrovoljaca Pax Europa povrijeđeni u napadu nožem na skupu.

Užas u Njemačkoj: Muškarac sa nožem napadao ljude na trgu, sve se prenosilo uživo

Stuerzenberger je zadobio teške ubodne rane na licu i nozi, dok je jedan policajac također uboden u leđa i vrat, saopćila je grupa. Stuerzenberger je nekoliko godina bio istaknuti antiislamski aktivista u Njemačkoj. Pax Europa su bavarske sigurnosne službe klasificirale kao islamofobičnu, a također su optužile Stuerzenbergera za davanje "islamofobičnih izjava".

Na internetu je objavljen kompletan snimak napada, možete ga pogledati na linku OVDJE, ali vas upozoravamo da je izrazito uznemirujući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak