Uznemirujuće | Snimak pucnjave u Njemačkoj: Ubica 'potegao' pištolj pred užasnutim putnicima

0
Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće | Snimak pucnjave u Njemačkoj: Ubica 'potegao' pištolj pred užasnutim putnicima

Objavljena je uznemirujući snimak trenutka u kojem hladnokrvni ubica puca u 27-godišnjaka na glavnoj stanici u Frankfurtu, dok užasnuti putnici počinju panično bježati, prenosi Daily Mail.

Video nadzornih kamera prikazuje osumnjičenog 54-godišnjaka, kako prilazi žrtvi koja gleda nešto u daljini s leđa i ispaljuje mu nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u glavu. Ubistvo se dogodilo u utorak, 20. augusta, oko 21 sat navečer.

Na desetine putnika koji su svjedočili brutalnom napadu počeli su bježati. Nakon prvog ispaljivanja metka, kad je žrtva već pala na pod, osumnjičeni se sagnuo i pucao u njega još nekoliko puta.

Policija ga je bez otpora uhapsila nedaleko mjesta zločina, na obližnjoj platformi. Pištolj kojim je počinjeno ubistvo, pronađen je tokom pretrage kolodvora, koji je bio zatvoren za promet oko 25 minuta nakon incidenta.

"Pomoć je stigla prekasno za 27-godišnjaka, koji je preminuo na mjestu nesreće. Obojica su turski državljani", saopćila je frankfurtska policija, kako prenosi britanski tabloid.

Još uvijek pokušavaju utvrditi motiv ubistva i jesu li se dvojica muškaraca poznavala. Turski mediji javljaju da je uzrok napada porodična svađa između žrtve i osumnjičenika koji je držao kebabdžinicu u Njemačkoj.

NATO u Njemačkoj u stanju visoke pripravnost: Postoji prijetnja od napada

Navode i da je žrtva navodno u maju ubila biznismena u Turskoj, kojeg je optužio za ubistvo svog brata 2016. godine, prije nego što je pobjegao u Njemačku.

"Biznismenov ujak ušao je u trag 27-godišnjaku i ubio ga iz osvete", pišu turski mediji.

Policija ne može dati informacije o motivu ili njihovom odnosu, jer je istraga još uvijek u ranoj fazi.

Upozoravamo da je snimak uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak