Užas u Ukrajini: Političar bacio bombu tokom sastanka, ima mnogo povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Ukrajini: Političar bacio bombu tokom sastanka, ima mnogo povrijeđenih

Jedan od zastupnika tokom sjednice je u petak, 15. decembra, ispustio bombu u zgradu seoskog vijeća Keretsky u ukrajinskoj regiji Zakarpattia, ubivši jednu osobu, a ranivši desetine drugih.

Ukrajinska nacionalna policija je to objavila na društvenoj mreži Facebook, prenosi Ukrinform.

"Danas u 11:37, policija je primila dojavu da je zastupnik tokom sjednice ispustio bombu u zgradu seoskog vijeća Kerecki okruga Mukačevo. Usljed incidenta je povrijeđeno 26 osoba, od kojih je 6 u teškom stanju", navodi se u objavi.

Pitali smo astronome: Da li će se i večeras na nebu iznad BiH vidjeti polarna svjetlost?

"Prema preliminarnim informacijama, jedna osoba, sam detonator, preminula je od posljedica eksplozije, a još 11 osoba je povrijeđeno. Na mjestu događaja rade sve specijalizirane službe, istražno-operativni tim policije i forenzičari.", napisala je policija na Facebooku.

Na društvenim mrežama se širi video, trenutka kada je zastupnik ušao u prostoriju i ispustio bombe, međutim radi uznemirujućeg sadržaja portal Radiosarajevo.ba neće objaviti taj sadržaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak