Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Italiji: Policija sprovela istragu

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Italiji: Policija sprovela istragu

Džoni Sulejmanović ubijen je sa tri hica u noći između 25. i 26. aprila dok je spavao u svom kombiju u Via Varšavi, u oblasti Ortomerkato. 

Državna policija Milana, uz koordinaciju Tužilaštva, izvršila je mjeru pritvora u zatvoru protiv dvojice muškaraca, teško osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu 18-godišnjeg Džonija Sulejmanovića. Ubistvo se dogodilo u noći između 25. i 26. aprila 2024. godine.

U junu su već identifikovana četiri druga navodna počinioca, od kojih su trojica uhapšena, dok se četvrtom ne može ući u trag. Sada su poznati svi članovi kriminalne grupa: njih šestoro, stižući preko Varšave u crnom automobilu, napali su kombi u kojem je žrtva spavala sa suprugom, razbili stakla gvozdenim palicama, a zatim su Sulejmanoviću nanijeli najmanje tri prostrijelne rane.

Kompanija na Balkanu daje 20.000 eura zaposlenima za kupovinu stana: Moraju ispunjavati neke uvjete

Prije nego što je otišla, grupa je ispalila nove metke kako bi zastrašila članove porodice žrtve koji su požurili na lice mjesta u pokušaju da zaustave kaznenu raciju.

Policijska istraga omogućila je da se precizno rekonstruiše redosljed racije i da se identifikuje motiv u svađi koja se nekoliko sati ranije dogodila između dvojice napadača i žrtve, koju je tom prilikom podržala njegova porodica.

Nakon identifikacije prve četvorice osumnjičenih, zahvaljujući daljim prikupljenim dokazima nakon izvršenja mjere opreza, identifikovan je peti pripadnik kriminalaca te je konstatovano da je upravljajući automobilom, iz kojeg su napadači izašli, putovala šesta osoba. i otpratio ih na lice mjesta.

Ova osoba je čekala da se izvrši ubistvo i dok je vozila, a činjenica da nikada nije otvorila vrata, garantovala je momentalno ponovno pokretanje nakon što se petorica vratila u avion.

Jedan od dvojice kome je izrečena današnja mjera opreza zatvoren je u zatvoru Francesco di Cataldo, dok je drugi, kome se ne može ući u trag, također na međunarodnoj potrazi.

Njegova udovica je govorila za italijanske medije prije par mjeseci, opisujući dešavanja koja su prethodila, ali i samu kobnu noć. U trenutku davanja intervjua, Samanta Sulejmanović je bila trudna dva mjeseca, a rekla je da je u noći 25. aprila na 26. aprila spavala na zadnjem sjedištu kombija, te je vidjela kako tuku njenog 18-ogodišnjeg supruga. 

Pucali su par puta u zrak, a jedan metak je okrznuo i nju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak