Uhapšen državljanin BiH za kojim je raspisana evropska potjernica, slijedi izručenje

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšen državljanin BiH za kojim je raspisana evropska potjernica, slijedi izručenje

Pripadnici Savezne policije iz Ahena proteklih dana su uspjeli da uhvate nekoliko osoba za kojima su bile raspisane nacionalne, ali i međunarodne potjernice.

Jedan od njih je i državljanin Bosne i Hercegovine (48), koji je zaustavljen na njemačko-belgijskoj granici. Nakon detaljne provjere, policija je shvatila da je pred njima čovjek koji se vodi kao bjegunac i za kojim je raspisala međunarodna potjernica. Navodno, riječ je o osobi koju traže širom Evrope, a evropsku potjernicu je raspisala Holandija.

On se tereti za ilegalno posjedovanje vatrenog naoružanja, ali je navodno riječ o osobi sa više krivičnih djela.

Donosimo prve rezultate iz četiri općine u Sarajevu: Zanimljiva borba između Karić i Bandića

Kako navode njemački mediji, on je uhapšen i nakon procedure, biće izručen Holandiji. Trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Podsjetimo, njemačka policija je u posljednje vrijeme otkrila više lica iz BiH koji se nalaze na raznim potjernicama, što nacionalnim, što evropskim. Posljednja u nizu je uhapšena djevojka iz BiH, nastanjena u Italiji, a za kojom je bila raspisana evropska potjernica zbog krivičnog djela “kompjuterska prevara”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak