U Rusiji rekordan broj novozaraženih četvrti dan zaredom

1
Anadolija
U Rusiji rekordan broj novozaraženih četvrti dan zaredom

Rusija je zabilježila najveći dnevni broj novih slučajeva koronavirusa, koji je za 70 posto veći u odnosu na broj novozaraženih prije mjesec dana, a ova zemlja suočava sa stalnim rastom broja slučajeva.

Nacionalna radna grupa za koronavirus u nedjelju je saopštila da su prethodnog dana zabilježene 34.303 nove infekcije, dok je 19. septembra prijavljeno 20.174 novih slučajeva.

  • Istovremeno broj smrtnih slučajeva je 999, za tri manje od rekordna 1.002 smrtna slučaja prijavljena u subotu.

Vlasti su pokušale ubrzati tempo vakcinacije lutrijama, bonusima i drugim podsticajima, ali do uspjeha nije došlo zbog raširenog skepticizama prema vakcinama i oprečnim signalima zvaničnika.

Požar u BiH: Gorila trafo-stanica, stanovnici ostali bez električe energije

Prema zvaničnim podacima potpuno je vakcinisano oko 43 miliona Rusa, ili oko 29 posto od oko 146 miliona stanovnika Rusije.

Kremlj je isključio mogućnost zaključavanja u cijeloj zemlji, a neke od 85 ruskih regija ograničile su prisustvovanje velikim javnim događajima, u pozorištima, restoranima i drugim mjestima. Međutim, svakodnevni život odvija se uglavnom uobičajeno u Moskvi, Sankt Peterburgu i mnogim drugim ruskim gradovima.

Radna grupa za koronavirus registrovala je više od 7,99 miliona slučajeva koronavirusa i 223.312 smrtnih slučajeva, što je najveći broj smrtnih slučajeva u Evropi. Rusija je petu po broju smrtnih slučajeva od pandemije u svijetu nakon Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Indije i Meksika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak