U Grčkoj nestali dječak (8) i djevojčica (6): Aktiviran Amber alert, sumnja se da ih je otela majka

1
Radiosarajevo.ba
U Grčkoj nestali dječak (8) i djevojčica (6): Aktiviran Amber alert, sumnja se da ih je otela majka

Grčka policija traga za dvoje djece čiji je nestanak prijavljen 13. jula na ostrvu Rodos.

Njih je, kako prenose grčki mediji, otela majka i već skoro mjesec dana nema ni traga ni glasa od njih. U Grčkoj je aktiviran Amber alert u cilju potrage za djecom, a vjeruje se da su u opasnosti, pišu grčki mediji.

Majka je pokupila sina Joanisa Rafaela Apostolakisa (8) i kćerku Irini - Agapi Apostolakis (6) i nestala u nepoznatom pravcu, a policija moli sve koji su vidjeli djecu ili imaju neke ingormacije da obavijeste najbližu policisku satnicu.

Novi detalji razvoda Jennifer Lopez i Bena Afflecka: "Niko osim njene majke ga ne podnosi"

Joanis ima smeđe oči i smeđu kosu, visok je 130 centimetara i normalne težine. Ne zna se šta je imao na sebi u trenutku nestanka.

Irini ima smeđe oči i smeđu kosu, visoka je 115 centimetara i mršava. Također, ne zna se šta je nosila u trenutku nestanka.

Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju da kontaktiraju "Dečji osmeh" na telefone koji su aktivni 24 sata dnevno i na "Evropsku liniju za nestanke".

Amber Alert Hellas sastoji se od trenutnih, validnih i detaljnih informacija građana o nestanku maloljetnika samo nekoliko minuta nakon što su nadležni o tome obaviješteni.

Da bi se to postiglo, Program uključuje niz agencija (državnih, privatnih, dobrovoljnih) od kojih svaka saopštava detalje o nestalom djetetu i neke druge osnovne informacije putem sredstava kojima raspolaže, npr. televizijski i radijski spotovi, objave na društvenim mrežama, slanje SMS-a, najave na ekranima aerodroma itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak