Trump: Republikanci ujedinite se - ja pobjeđujem svakako

Beta
Trump: Republikanci ujedinite se - ja pobjeđujem svakako
“Ne mislim da je važno, ali bi bilo lijepo"

 

Favorit u trci za predsjedničku nominaciju republikanaca u SAD, Donald Trump pozvao je Republikansku partiju da se ujedini iza njegove kandidature, kazavši kako će pobijediti u svakom slučaju.

 

Ne mislim da je važno, ali bi bilo lijepo da se Republikanska partija ujedini. Kako god, mislim da ću pobijediti u svakom slučaju”, rekao je Trump na predizbornom skupu u gradu Fort Wayne u Indiani.

 

Trump vodi kampanju u Indiani gdje se u utorak održavaju važni stranački izbori koji mogu znatno uticati na to da li će Trump dobiti nominaciju.

 

Ako Trump pobijedi, on će zacementirati svoju prednost i možda uspjeti da, i zvanično, obezbijedi nominaciju prije stranačke konvencije.

 

Njegovi rivali Ted Cruz i John Casich se nadaju da će uspjeti da uzmu značajan broj delegata na preostalim glasanjima i time osigurati neodlučnu konvenciju na kojoj delegati u ponovljenim glasanjima mogu glasati i za kandidate za koje nisu vezani rezultatima izbora po državama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak