Trump oštro reagovao na govor Kamale Harris: "Ona je radikalni marksista"

2
Radiosarajevo.ba
Trump oštro reagovao na govor Kamale Harris: "Ona je radikalni marksista"

Bivši predsjednik Donald Trump je, u sklopu prijenosa uživo na Truth Social, oštro kritizirao govor potpredsjednice Kamale Harris na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji putem nekoliko objava, uključujući jednu nakon što je završila govor o onome što "nije spomenula".

"Nije spomenula Kinu, nije spomenula frakturiranje, nije spomenula energiju, nije značajno spomenula Rusiju i Ukrajinu, nije spomenula velike teme dana koje uništavaju našu državu," objavio je Trump na Truth Socialu odmah nakon što je Harris završila govor.

Bivši predsjednik je u nekoliko postova kritizirao Harris zbog raznih pitanja.

Potvrđeno: Prof. dr. Hajrija Maksić ostaje na čelu KCUS-a

"Postoji 60 miliona siromašnih ljudi u SAD-u, pod njihovim nadzorom, i ona ih ni ne spominje!" objavio je Trump.

U drugoj objavi, Trump je rekao: "Priča o tome kako je San Francisco bio sjajan prije nego što ga je uništila, vjerovatno nije dobra ideja!"

Kakav je odnos Donald Trump imao sa kraljicom Elizabetom? Posebno se osvrnuo na princa Harryja

"Bez konkretnih programa, SAMO PRIČA, BEZ AKCIJE — Zašto to nije uradila prije tri i po godine?" Trump je dodao u drugoj objavi.

Tokom govora, Trump je Harris nazvao "radikalnim marksistom" i rekao da ona "predstavlja nesposobnost i slabost" dok se zemlja "izvrgava ruglu širom svijeta."

Harris je u svom govoru nazvala Trumpa "neozbiljnim čovjekom" i rekla da su "posljedice vraćanja Donalda Trumpa u Bijelu kuću izuzetno ozbiljne."

"I kako bi on koristio ogromne ovlasti predsjedništva Sjedinjenih Američkih Država? Ne da poboljša vaš život, ne da ojača našu nacionalnu sigurnost, već da služi jedinom klijentu kojeg je ikada imao — sebi," rekla je Harris.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak