Treći dan invazije Rusije na Ukrajinu: U Kijevu se čuju sirene za zračni napad

15
Radiosarajevo.ba

Treći je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Vodi se teška bitka za glavni grad Kijev, odjekuju eksplozije i čuje se pucnjava, javlja CNN.

Najžešće borbe trenutno se vode u Vasilkivu, gradu 30 kilometara južno od Kijeva. Ukrajinske oružane snage saopćile su da su tokom noći srušile brojne ruske "neprijateljske ciljeve", među kojima dva aviona, tenk...

Novo poskupljenje struje: Šta sve (ni)je urađeno kako do ovoga ne bi došlo?

Vladimir Putin, ruski predsjednik, jučer je pozvao ukrajinsku vojsku da izvrši državni udar i sruši aktuelnu vlast, za koje je rekao da su "banda narkomana i neonacista koji su se smjestili u Kijevu i uzeli za taoce cijeli ukrajinski narod".

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su ruske snage zauzele grad Melitopolj u južnom ukrajinskom regionu Zaporožje, javljaju ruski mediji Interfaks i Sputnjik pozivajući se na ministarstvo odbrane te zemlje.

Jens Stoltenberg, generalni sekretar Sjeverno-atlantskog saveza (NATO) rekao je sinoć kako je stalno u konatktu sa Ukrajinom i da prate situaciju.

"Brodovi su spremni, uključujući trupe koji su nosači i udarači. Mi ćemo zaštiti svakog zaštitnika i svaki pedalj teritorije NATO-a", kazao je između ostalog Stoltenberg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak