Tragedija: Muškarac poginuo u napadu krokodila?

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: Muškarac poginuo u napadu krokodila?

Australijanci su pogođeni tragičnim gubitkom dr. Davea Hogbina, koji je poginuo u napadu krokodila nakon što je pao u rijeku dok je bio na odmoru u Queenslandu, objavila je njegova porodica.

Dr. Hogbin, otac trojice dječaka, bio je sa suprugom Jane i njihovim sinovima – sedmogodišnjim, petogodišnjim i dvogodišnjim – kada se obala rijeke Annan u Cooktownu srušila i on je pao u vodu. Supruga je pokušala da ga izvuče, ali je i sama počela da klizi prema rijeci, što je primoralo Hogbina da pusti njenu ruku.

Policija u Queenslandu je saopštila da vjeruje kako su ljudski ostaci pronađeni u krokodilu u Cooktownu pripadali 40-godišnjaku iz Novog Južnog Walesa koji je nestao u subotu. Ostaci još uvijek nisu službeno identificirani.

Prepoznajete li glumca sa fotografije? Ovako je izgledao prije 25 godina

Alexis Carey, novinarka koja je također sestra supruge dr. Hogbina, rekla je za News.com.au da njegova porodica želi da podijeli ovu priču kako bi povećala svijest o opasnostima tog područja i da bi njegova djeca znala koliko je bio izvanredan čovjek.

Dr. Hogbin, ljekar iz Newcastlea, bio je na kampovanju kada ga je napao 4,9-metarski krokodil. Početno izvještavanje policije sugerisalo je da je bio u ribolovu, ali Carey je pojasnila da je porodica hodala uz stazu na obali rijeke visokoj 5 metara kada se dio staze urušio i on je pao u vodu.

Foto: Printscreen: Dave Hogbin sa svojom porodicom

Carey je istakla da je posljednji hrabri čin dr. Hogbina bio puštanje ruke njegove supruge kako bi spasio njen život, iako je znao da je ona bila njegova jedina šansa za spas.

"Daveov hrabri potez u tom strašnom trenutku vjerovatno je spasio život njegove supruge, omogućavajući joj da se vrati svojoj djeci," rekla je Carey.

Supruga dr. Hogbina, Jane, opisala je svog muža kao posvećenog oca i "izuzetno odanog i zaštitničkog".

Policija u Queenslandu je saopštila da će se ostaci pronađeni u krokodilu dodatno testirati radi identifikacije. Priprema se izvještaj za koroner, a potraga je obustavljena, piše BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak