Talibani tvrde da su zauzeli posljednju provinciju koja je pružala otpor

0
Radiosarajevo.ba
Talibani tvrde da su zauzeli posljednju provinciju koja je pružala otpor

Talibani su preuzeli potpunu kontrolu nad afganistanskom provincijom Panjshir, jedinom koja je pružala otpor talibanima, izjavio je vođa talibana, Zabihullah Mujahid.

Ranije u ponedjeljak, posljednje protutalibanske snage u Afganistanu priznale su da su pretrpjele znatne gubitke na bojnom polju i pozvale na prekid vatre, dok je visoki diplomat Sjedinjenih Država odletio u Katar kako bi pokušao riješiti haotične posljedice povlačenja SAD-a, piše The Guardian.

Fotografije na društvenim medijima pokazuju pripadnike talibana kako stoje ispred kapija provincijskog guvernera Panjshira.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Lider pokreta otpora Ahmad Massoud, nije komentarisao tvrdnje talibana.

Dolina Panjshir, sjeverno od glavnog grada Kabula, jedna je od najmanjih afganistanskih provincija i jedina koja nije pala u ruke talibanima. Tradicionalno uporište protiv talibana je dom između 150.000 i 200.000 ljudi i skriveno je iza planinskih vrhova

Lider afganistanske opozicione grupe koja se opire talibanskim snagama u dolini Panjshir, sjeverno od Kabula, rekao je u nedjelju, da pozdravlja prijedloge vjerskih učenjaka za pregovaranje o okončanju borbi.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak