Švicarska političarka iz Bosne i Hercegovine izrešetala sliku Marije i Isusa

25
Radiosarajevo.ba
Švicarska političarka iz Bosne i Hercegovine izrešetala sliku Marije i Isusa

Sanija Ameti, švicarska političarka za koju mediji pišu da je porijeklom iz Bosne i Hercegovine i supredsjednica pokreta Operation Libero, u središtu je skandala nakon što je na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju na kojoj puca u sliku Djevice Marije s malim Isusom u naručju. 

Aukcijska kuća Koller poznata je po svojim raskošnim umjetničkim katalozima. Jedan od motiva, prikaz Marije s djetetom Isusom, posebno se svidio Saniji Ameti i to kao - meta za pucanje

Na Instagramu je Ameti, koja u slobodno vrijeme i inače voli pucati, objavila dvije fotografije s pucanja na sliku Marije i Isusa. Na fotografiji na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika, vidi se dvadesetak rupa od metaka.

Džeko emotivnom objavom čestitao Ismailu Barlovu: "Bravo lijepi naš dječače, bravo veliki čovječe"

Blick je Ameti upitao zašto je odabrala upravo Mariju i Isusa kao metu. Nakon toga je odmah obrisala objavu i zatražila oprost, prenosi Index.hr.

Njeno obrazloženje na Instagramu glasilo je: "Za gađanje na 10 metara trebala sam motive koji su dovoljno vidljivi. Imala sam pri ruci samo Kollerov katalog, koji je bio dovoljno velik. Nisam obraćala pažnju na sadržaj slika. To nije bilo ispravno. Iskreno mi je žao ako sam time nekoga povrijedila!"

U razgovoru za Blick Ameti je bila još jasnija: "To je bilo apsolutno glupo s moje strane. Nisam razmišljala o tome. Neizmjerno mi je žao. Molim za oprost od ljudi koje sam time povrijedila."

Švicarski mediji pisali su da je Ameti rođena u Bosni i Hercegovini i da je u Švicarsku je s roditeljima došla kao izbjeglica 1995. godine. Neki spominju i njene veze s Kosovom. Ameti se izjašnjava kao Muslimanka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak