Sve veća napetost u Tel Avivu: "Dogovor koji nije potpisan ubija sve"

0
Radiosarajevo.ba
Sve veća napetost u Tel Avivu: "Dogovor koji nije potpisan ubija sve"

U Tel Avivu se održavaju protesti izraelskih građana koji pozivaju na sklapanje sporazuma o prekidu vatre u Gazi radi povratka zarobljenika kućama.

Ponovo je došlo do sukoba između policije i demonstranata, a policajci na konjima pokušavaju potisnuti okupljene kako bi ih spriječili da dođu do glavne saobraćajnice.

Kako javlja Times of Israel, jedan policajac je demonstrantu oduzeo izraelsku zastavu. Policija je posljednjih dana bila na udaru kritika zbog optužbi za prekomjernu upotrebu sile protiv demonstranata.

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Okupljeni skandiraju parole protiv ministra nacionalne sigurnosti Itamara Ben Gvira, kojeg smatraju odgovornim za policijsko nasilje. Demonstranti uzvikuju: "Ben Gvir je terorista!"

Protest ispred sjedišta izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u Tel Avivu okupio je oko 2.000 ljudi. Demonstranti izražavaju nezadovoljstvo prema vladi i zalažu se za postizanje prekida vatre.

"Dogovor koji nije potpisan ubija sve!", uzvikuju okupljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak