Šokantan slučaj: Par porijeklom iz Srbije ukrao dijete iz bolnice, šanse da preživi su male

1
Radiosarajevo.ba
Šokantan slučaj: Par porijeklom iz Srbije ukrao dijete iz bolnice, šanse da preživi su male

Francuska policija intenzivno traga za bebom koja je prijevremeno rođena prije 20 dana, a koju su roditelji oteli iz bolnica.

Naime, intenzivno se traga za roditeljima dječaka, kojeg su, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći s ponedjeljka na utorak.

Prema dokazima koje ima policija, roditelji su srbijanskog porijekla, a dječaka imenom Santiago uzeli su iz bolnice iako je prijevremeno rođen i liječnici naglašavaju da su šanse dapreživi izvan bolnice sve manje. Ipak je u pitanju beba kojoj je potrebna stalna medicinska njega.

Uhapšen 22-godišnjak iz Kalesije: Prijetio da će raznijeti školu i policijsku stanicu!

Policija je pronašla dokaze da su roditelji pobjegli u Belgiju jer nadzorne kamere snimili su automobil, tamnoplavi Audi, koji su vozili te je u Belgiji je za njima raspisana potjernica.

Navodno su roditelji od ranije poznati policiji, otac zbog kaznenog djela nasilja, a majka zbog upotrebe narkotika, a pretpostavlja se da su oteli dijete zbog straha od socijalne službe i toga da im ne uzmu dijete, piše Le Parisien.

U cijeloj priči nisu sami. Kako tvrde izvori, petero rođaka dotičnog para, također srbijanskog porijekla, u dobi između 16 i 29 godina, pomagalo je u bijegu i otmici. Stoga, ako ih nadležne službe pronađu, bit će kazneno prijavljeni zbog otmice maloljetnika mlađeg od 15 godina uz pomoć organizirane bande.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak