Snimak s glasačkog mjesta u Bjelorusiji: Da li je Lukašenko ovako pobijedio

Radiosarajevo.ba
Snimak s glasačkog mjesta u Bjelorusiji: Da li je Lukašenko ovako pobijedio

Širom Bjelorusije traju protesti nakon što je saopćeno kako je na predsjedničkim izborima pobijedio trenutni predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji je dobio 80,23 posto glasova, a da je Svetlana Tihanovska dobila 9,9 posto glasova.

Opozicija tvrdi da su izbori pokradeni jer je po njihovim istraživanjima Tihanovska dobila 71 odsto glasova, dok je Lukašenko dobio samo 10 posto.

Kao prilog svojim tvrdnjama navode snimke nepravilnosti, a posebno je zanimljiv zapis iz ''Izbornog mjesta 17 sovjetskog okruga Minska".

Na snimku se vidi kako član izbornog štaba silazi niz merdevine s prozora drugog sprata s vrećom za koju se pretpostavlja da sadrži listiće za glasanje.

"Iz nekog razloga, članovi komisije penju se stepenicama kroz prozor drugog sprata s paketima koji sadrže nešto nalik na kutije. Ili papire. I sve je to pod budnim nadzorom policije'', piše u opisu snimka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak