Snimak brutalne ruske egzekucije zgrozio svijet: Ukrajinski vojnici ubijeni nakon što su se predali

10
Radiosarajevo.ba
Snimak brutalne ruske egzekucije zgrozio svijet: Ukrajinski vojnici ubijeni nakon što su se predali

Trupe izlaze i klimajući ulaze u sred prašnjavog puta, zatim padaju na koljena, ruke im se nalaze na glavama. Nekoliko sekundi kasnije, snimci drona iz Ukrajine prikazuju kako leže licem prema dolje, nepomični, prašina oko njih.

Video koji je ekskluzivno dobio CNN, snimljen krajem augusta tokom borbi u blizini ratom pogođenog grada Pokrovsk na istoku Ukrajine, prikazuje očiglednu egzekuciju koju su izveli ruski vojnici nad trojicom ukrajinskih vojnika koji su se predali, nakon što je njihov rov preuzet.

Incident, kojeg je opisao ukrajinski zvaničnik koji je tražio da se neki detalji zadrže u tajnosti radi zaštite identiteta jedinice, dio je obrazaca očiglednih egzekucija koje se čine sve češće ove godine.

Ministar Delić donio Pravilnik: Federalni dječiji dodatak se može uplaćivati i na račun roditelja

Izvori iz ukrajinske odbrane dostavili su CNN-u listu od 15 slučajeva od novembra, većina podržana snimcima drona ili audio presretanjima, u kojima tvrde da su se predali ukrajinski vojnici ubijeni od strane Rusa na frontu, umjesto da budu zarobljeni.

Glavni tužilac Ukrajine rekao je CNN-u da njegovo kancelarija istražuje 28 takvih incidenata od početka rata, u kojima je ukupno poginulo 62 ukrajinska vojnika.

Snimci iz regiona Pokrovsk čini se da odražavaju neprekidno brutalne taktike ruske vojske dok nastavljaju napredovanje na istoku Ukrajine.

Video egzekucije možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak