SAD: U padu aviona poginulo 17 osoba (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
SAD: U padu aviona poginulo 17 osoba (VIDEO)

Sedamnaest osoba poginulo je u padu padu aviona u saveznoj državi Montana u SAD-u, a među poginulim žrtvama nalaze se i djeca, prenosi CNN.

Avion je umjesto u Bozeman preusmjeren u Butte, gdje se srušio samo nešto više od 150 metara od aerodroma Bert Mooney, rekao je glasnogovornik Federalne agencije za zrakoplovstvo Mike Fergus.

Avion je prije pada nakratko stao u gradu Orovilleu u Kaliforniji, kako bi se napunio gorivom, a šef policije Orovillea kazao je kako se u avionu nalazilo, osim odraslih, i nekoliko djece. Pilot aviona prije nesreće nije uputio nikakav poziv upomoć, a pokrenuta je i službena istraga, kako bi se utvrdio tačan uzrok pada.

Pad aviona dogodio se na groblju Holy Cross, koje se nalazi vrlo blizu zračne piste tri, ranije spomenute zračne luke, tačnije južno od nje.

"Vozili smo se pored groblja, kad smo odjednom vidjeli avion kako odjednom ponire", kazala je za CNN Martha Guidoni, koja je sa suprugom bila svjedokom pada zrakoplova i koja je napravila jednu od prvih fotografija s mjesta događaja.

"Skrenuli smo prema groblju kako bi vidjeli može li moj suprug pomoći na bilo koji način unesrećenima, ali bilo je već prekasno. Tamo nije bilo ničeg što bi se dalo spasiti", rekla je Guidoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak