SAD: Najmanje 4 mrtva u pucnjavi, napadač drži taoce

Radiosarajevo.ba
SAD: Najmanje 4 mrtva u pucnjavi, napadač drži taoce

U gradu Binghamtonu u američkoj saveznoj državi New York policija pokušava uhvatiti muškarca za kojeg se vjeruje da je odgovoran za ubistvo najmanje četiri osobe. Prema posljednjim podacima, ranjeno je više od deset ljudi.

Napadač je pucnjima iz vatrenog oružja ubio najmanje četiri osobe, nakon čega je najmanje 20-40 ljudi uzeo kao taoce. Naoružani muškarac pucao je navodno u i zgradu Američke građanske asocijacije (ACA) u Binghamtonu.

U pucnjavu je navodno umiješan i jedan muškarac koji je u zgradi u kojoj je smještena ustanova za pravnu pomoć imigrantima i izbjeglicama, počeo pucati iz vatrenog oružja. Navodno se u to vrijeme održavao test za ljude koji su podnijeli zahtjeve za američkim državljanstvom.

Pucnji su odjeknuli oko 10.30 sati po lokalnom vremenu, a lokalni mediji javljaju o četiri mrtve osobe. Napadač se sakrio u zgradi gdje navodno drži 40-ak taoca.

U događaj se uključio i FBI, koji će sudjelovati sa svojim pregovaračem specijalistom za talačke situacije. Prema nekim izvorima, napadač je naoružan automatskom puškom ili puškom velikog kalibra.

Nekoliko minuta nakon dojave o pucnjavi oko zgrade su se pojavile na desetine policajaca, a nešto kasnije stigli su i snajperisti specijalne jedinice za borbu protiv terorizma.

Index.hr/Net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak