Sabotaža vodovoda u Njemačkoj? Izdato saopštenje stanovnicima Kolna

2
Radiosarajevo.ba
Sabotaža vodovoda u Njemačkoj? Izdato saopštenje stanovnicima Kolna

Novo upozorenje njemačkih vlasti građanima o stanju vode nakon sumnje o neovlaštenom ulasku i mogućem ometanju vodosnadbijevanja u kasarni zračnih snaga u zapadnoj Njemačkoj izdato je danas.

Istražitelji provode istragu, a glasnogovornik Ministarstva odbrane Arne Collatz rekao je da postoje osnovane sumnje o pokušaju ili stvarnom ilegalnom ulasku, kao i o sabotaži u kasarni Wahn u blizini Kolna, prenosi New York Times

Rupa je pronađena tokom noći u ogradi objekta u blizini vodovoda, a zvaničnici nisu mogli isključiti kontaminaciju, rekao je vojni glasnogovornik Ulrich Fonrobert.

Tragedija: Poznat identitet žene koja je poginula u nesreći kod Kladnja

Uzbunu je izazvao izvještaj o "nenormalnim vrijednostima vode", ali u navodima rezultati analiza nisu precizirani.

Njemačka: Dječak (15) poginuo u udaru groma tokom nevremena, drugo dijete teško povrijeđeno

Jutros, 16. augusta, izdato je saopćenje građanima zapadne pokrajine Njemačke o mogućoj kontaminaciji lokalnih izvora vode koji snadbjevaju i Bundeswehr bazu. 

Preporučeno je da se voda iz javnog vodosnadbijevanja ne pije, da se ne koristi za tuširanje, pripremu hrane ili pranje veša do daljnjeg. 

Voda je dozvoljena samo za industrijsku upotrebu, te za ispiranje toaleta. Građani/ke su zamoljene da sačekaju zvanične analize vode, koje će potvrditi da li ima kontaminacije i ako ima, koliki je njen stepen, prenosi Tagesschau.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak