Rusija pokrenula zračni napad na Kijev, čulo se nekoliko eksplozija

0
Radiosarajevo.ba
Rusija pokrenula zračni napad na Kijev, čulo se nekoliko eksplozija

Rusija je pokrenula zračni napad na Kijev rano u srijedu, objavila je vojna uprava ukrajinske prijestolnice u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Nekoliko eksplozija čulo se u i oko Kijeva, izvijestili su Reutersovi svjedoci.

Upozorenje na zračni napad objavljeno je u cijeloj Ukrajini ubrzo nakon 0000 GMT.

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Kyiv Independent piše da su ruske snage pokrenule raketne napade na više ukrajinskih regija tokom noći na 12. juni.

U glavnom gradu Kijevu više novinara je izvijestilo da su se oko 4 ujutro čule eksplozije. Eksplozije su odjeknule i u gradu Odesi oko 5 ujutro.

Za sada nije prijavljena šteta u Kijevu, izvijestila je tamošnja gradska uprava.

Zračne snage upozorile su na prijetnju ruskih krstarećih projektila i bespilotnih letjelica tipa Shahed, a upozorenja na zračni napad postala su aktivna diljem zemlje.

Poljski i drugi saveznički avioni poletjeli su kako bi zaštitili vlastiti zračni prostor u odgovoru na izvještaje o ruskim raketnim napadima, saopćilo je na društvenoj mreži X operativno zapovjedništvo poljskih oružanih snaga.

Trenutno nema dostupnih informacija o bilo kakvoj šteti na infrastrukturi, a do 5 ujutro po lokalnom vremenu nije bilo prijavljenih žrtava.

Uzbuna za zračnu opasnost isključena je za veći dio zemlje u 4:45 sati, a za ostale regije oko 5:15 sati, javlja Kyiv Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak