Rishi Sunak potvrdio: Želim biti novi britanski premijer

0
Hina
Rishi Sunak potvrdio: Želim biti novi britanski premijer

Bivši britanski ministar financija Rishi Sunak potvrdio je danas da se kandidira za mjesto premijera nakon ostavke Liz Truss.

"Ujedinjeno Kraljevstvo sjajna je zemlja, ali suočavamo se s dubokom ekonomskom krizom", objavio je na Twitteru te dodao:

"To je razlog zbog kojeg se kandidiram za čelnika Konzervativne stranke i vašeg novog premijera", poručio je.

Liga prvaka: PSG na Parku prinčeva traži prolaz, Borussija se nada finalu iz 2013. godine

Boris Johnson se vratio u Veliku Britaniju, razmatra povratak na vlast

Sunak je izgubio od Truss u utrci za nasljednika Borisa Johnsona u septembru, nakon poraza na izborima koje su održali članovi Konzervativne stranke širom zemlje.

Čak i prije nego što je to danas izjavio, Sunak je dobio veću podršku konzervativnih zastupnika nego njegovi suparnici - bivša ministrica odbrane Penny Mordaunt i Johnson, koji još nije objavio kandidaturu. Sunak je napustio Johnsonovu vladu u junu, što je pridonijelo pokretanju pobune protiv njega.

"Postojat će integritet, profesionalnost i odgovornost na svakoj razini vlade koju vodim i radit ću dan za danom kako bih obavio posao", rekao je u izjavi i dodao:

"Tražim od vas priliku da pomognem riješiti naše probleme", rekao je Sunak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak