Reket puknuo i udario djevojčicu (6) u glavu: Doktori je nisu uspjeli spasiti

4
Radiosarajevo.ba
Reket puknuo i udario djevojčicu (6) u glavu: Doktori je nisu uspjeli spasiti

Godišnji odmor obitelji iz New Jerseyja pretvorio se u horor kada se tokom igre badminton slomio reket i probio lobanju šestogodišnje djevojčice. Malena Lucy Morgan preminula je u srijedu, četiri dana nakon nesreće.

Šesteročlana obitelj Morgan uživala je na odmoru u iznajmljenoj kućici uz jezero Maine kada je idilu prekinulo vrištanje. Prema riječima oca djevojčice, pastora Jesseja Morgana, djeca su igrala badminton u dvorištu ispred kuće dok su on i supruga Bethany bili iza kuće.

"Pri zamahu reketom prema dolje, reket se slomio, a oštar komad zabio se u Lucynu lobanju dok je sjedila pored terena," rekao je Jesse Morgan.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Prema izvješću Državne policije Mainea, Lucy je zadobila nenamjernu povredu od svog 10-godišnjeg brata. Aluminijska drška reketa odvojila se od drvenog dijela i udarila djevojčicu u glavu.

Lucy je hitno prebačena helikopterom u Medicinski centar Mainea u Portlandu gdje je podvrgnuta operaciji. Iako su doktori uspjeli oživjeti djevojčicu, izgubila je sve moždane funkcije i sposobnost samostalnog disanja.

Doktori su obitelj upozorili na minimalne šanse za oporavak jer je drška reketa duboko prodrla u mozak i uzrokovala trenutno arterijsko krvarenje, piše NY Post.

U srijedu u 4 ujutro, Lucy je izgubila borbu za život. "Njena braća i sestre krive sebe i teško se nose sa situacijom," izjavio je otac djevojčice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak