Putin šalje tenkove, Ukrajinci prodrli u Belgorod? Ruski vojni blogeri bijesni

10
Radiosarajevo.ba
Putin šalje tenkove, Ukrajinci prodrli u Belgorod? Ruski vojni blogeri bijesni

Rano u petak, 9. augusta, na Telegramu su se počele pojavljivati ​​video snimke koje prikazuju uništeni ruski vojni konvoj, navodno pogođen od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Telegram kanal Voennyi Osvedomitel javlja da je konvoj pogodila raketna artiljerija HIMARS.

Kanal je kasnije objavio fotografije na kojima se navodno vide fragmenti projektila HIMARS koji su navodno pronađeni u regiji Kursk, piše Meduza

Burna noć u Sarajevu: Iz saobraćaja isključeno 49 vozača

Odgovarajući na video koji prikazuje uništenje konvoja, proinvazijski Telegram kanali osudili su taktiku ruskog vojnog vodstva.

Voennyi Osvedomitel objavio je kako su komandanti odgovorni za kretanje konvoja u blizini granice krivi za “nevjerojatnu glupost”.

Telegram kanal Rybar je u međuvremenu napisao da “najnovije snimke iz regije Kursk pokazuju da gotovo tri godine borbenih operacija neke ljude još uvijek ničemu nisu naučile”.

Bloger Roman Alekhin bio je još manje suzdržan, napisavši: “Trebalo bi biti pogubljenja za današnje konvoje! Onaj ko im je naredio da napreduju u kolonama u području nadziranom bespilotnim letjelicama, a time i unutar dometa HIMARS-a, nije samo idiot, već bi trebao biti osuđen prema ratnim zakonima”.

Navodno pao grad u Kursku: Stigla snimka ukrajinskog upada na okupirani poluotok

Američki mediji javljaju da su ukrajinske snage nastavile probijati dublje u Rusiju te tvrde kako su došle do sela u Belgorodu.

Iako su ukrajinski dužnosnici više puta odbili komentirati napad, njihovi vojnici koji se bore u Rusiji počeli su objavljivati ​​više video zapisa i fotografija na društvenim mrežama koje ih navodno prikazuju u Kursku i Belgorodu, navodi Washington Post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak