Poznati meteorolog uživo u programu zaplakao zbog onoga što slijedi: 'Stiže najjača oluja'

2
Radiosarajevo.ba
Poznati meteorolog uživo u programu zaplakao zbog onoga što slijedi: 'Stiže najjača oluja'

Cijeli svijet je brzo obišla slika uplakanog meteorologa koji je u uživo programu zaplakao zbog onoga što slijedi, a to je najveća oluja u historiji SAD koja se svakog trenutka očekuje.

Najjači uragan ove godine, nazvan Milton, kreće se prema obali Floride, donoseći opasnost od katastrofalne štete.

Milton, trenutno kategorije 4, ima maksimalne brzine vjetra od 233 km/h i očekuje se da će udariti na zapadnu obalu Floride u oblasti zaliva Tampa kasno u srijedu.

Naš reporter se probio do poznatog restorana u Jablanici: 'Situacija je teža nego što smo zamislili'

Stanovnicima je naređeno da se evakuišu zbog moguće oluje koja može izazvati poplave i olujni talas od 3 do 4,5 metara, što je najveći talas ikad predviđen za tu oblast.

Guverner Floride, Ron DeSantis, proglasio je vanredno stanje i apelovao na stanovnike da slijede naređenja za evakuaciju.

Zatvoren je aerodrom u Tampi, a očekuju se i dodatne evakuacije. FEMA je aktivirana, a resursi su postavljeni na strateške lokacije kako bi se pomoglo u sanaciji nakon prolaska oluje.

"Nema drugog načina da se ovo kaže. Tokom sljedećih nekoliko dana Tampa Bay će se suočiti s najvećim uraganom koji ga je pogodio u 100 godina", izjavila je direktorka uprave za hitne slučajeve okruga Pinellas Cathie Perkins na konferenciji za novinare.

Sprema se velika katastrofa u SAD-u: "Ovaj uragan će promijeniti živote"

CNN piše da je uragan Milton najjača oluja koja se ove godine dogodila bilo gdje na svijetu. Milton je također najjači uragan u Atlantiku od Doriana iz 2019., kao i jedan od 10 najjačih uragana ikad zabilježenih na Atlantiku.

Meteorolog John Morales se rasplakao dok je govorio o oluji:

"To je jednostavno nevjerovatan, nevjerovatan, nevjerovatan uragan. Izvinjavam se, ovo je jednostavno užasno", kroz suze je rekao Morales.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak